Branitelj iz Ljubuškog dobio novi dom

0
7
branitelj-iz-ljubuskog-dobio-novi-dom
Iz Udruge Zaboravljeni branitelji Ljubuški objavili su kako su u subotu 20. studenog skromnim ručkom zahvalili svima koji su razvojačenom branitelju Milenku Vujeviću – Vuji pomogli oko izgradnje novog doma.

Naime toga dana skupila se grupa ljudi u selu Vašarovići, zaseok Mačkov klanac, u Ljubuškoj općini koji su proteklih 5-6 mjeseci neumorno doprinosili kako bi svojim radom i novčanim donacijama pomogli da ovaj zaboravljeni branitelj počne živjeti životom dostojnim čovjeka i da mu se vrati osmijeh na lice.

Naveli su kako je prije samo nekih pola godine Vujo živio u staroj trošnoj kući koja se zbog svoje starosti i dotrajalosti počela i urušavati i bilo je samo pitanje dana kad će doći do veće havarije na kući koja je postala opasna za život.

Kupatilo s toplom vodom je za našega prijatelja bio sanak pusti. Možete li zamisliti čovjeka u 21. stoljeću koji nije imao unutarnji WC i perilicu za rublje i da ne nabrajamo dalje, a to je upravo bio život zaboravljenog branitelja Vuje koji je samo božjom providnosti i pomoći dragih prijatelja i dobročinitelja krenuo nekom novom životnom stazom, navode iz ove Udruge.

Akcija je krenula od skupine zaboravljenih branitelja kojima su se ubrzo priključili članovi Županijske udruge djece poginulih branitelja, bez čije pomoći bi sve zamišljeno bilo puno teže. Iz ove udruge su najprije svojim novčanim prilogom Vuju spasili od ovrhe za neplaćanje struje koju isti nije na vrijeme mogao platiti.

Ovo je stara kuća u kojoj je živio Milenko Vujević

Iz Udruge su posebno zahvalili Gradu Ljubuškom na čelu s gradonačelnikom Vedranom Markotićem i predsjednikom GV Tihomirom Kvesićem. Također zahvalili su  Ministarstvu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ŽZH, Skupštini ŽZH i njenom predsjedniku Ivanu Jelčiću, Ministarstvu financija ŽZH i ministru Toniju Kraljeviću.

Novi dom za ljubuškog branitelja

Jednako tako zahvaljujemo se svim običnim, malim ljudima koji su ugradili svoj doprinos, a koji ne žele da ih se ističe i bez kojih ova priča ne bi došla do kraja, svim poduzetnicima, poduzeću Parkovi, poduzeću Elektro Ljubuški, kao i Župnom uredu Humac, Župnom uredu Vitina, Župnom uredu Čitluk, pa i onima koji su ovu akciju komentirali s pesimizmom jer su nas dodatno motivirali. Što reći na kraju nego samo to da smo sretni i presretni zbog našega Vuje koji je svojim skromnim i samozatajnim životom zaslužio našu ljubav koju ćemo širiti i dalje i nećemo se nikad umoriti, priopćeno je iz Udruge Zaboravljeni branitelji Ljubuški.

(www.jabuka.tv)