BRUTALNA KRAĐA – BRUTALNO PREMLAĆIVANJE Kradljivac prijavio posušku policiju i oštećene vlasnike da su ga pretukli

0
251
brutalna-krada-–-brutalno-premlacivanje-kradljivac-prijavio-posusku-policiju-i-ostecene-vlasnike-da-su-ga-pretukli

Enes Džinović iz Sarajeva, koji je u petak, 5. studenog, u 19 sati uhićen u Posušju zajedno s dvojicom prijatelja zbog sumnje da su izvršili krađe, tvrdi da je brutalno pretučen od strane policajaca i oštećenh građana.

Džinović je, kako navodi Dnevni avaz, prebačen u Policijsku upravu Široki Brijeg. Tamo je, kako kaže, brutalno pretučen, zbog čega je pripadnike ove uprave prijavio Odjelu za unutarnju kontrolu MUP-a Zapadnohercegovačke županije.

Epilog policijske brutalnosti su brojni podljevi po tijelu, rukama i nogama, hematomi na glavi i napuknuće sedmog rebra, za što posjeduje liječnički nalaz. ”Kada sam, zavezanih ruku, stigao u 00.30 sati u subotu, na prvom katu me dočekalo 12 ljudi, policajaca i civila. Kriminalistički inspektor mi je kazao: ‘Ovo ti je pet ljudi kojima su pokradene stvari iz kuća. I oni će te sad udarati zajedno sa mnom’. Nastaje pravi kaos i tu sam odmah dobio prvu turu batina. Četvorica su me tukla palicama, a policajci pendrecima, zalijevali su me vodom”, objašnjava Džinović.

Nakon toga odveden je u ured na ispitivanje, a potom je vraćen u hodnik, gdje je ponovno, kako tvrdi, bio brutalno pretučen.

”Sedam puta sam gubio svijest, pljuvali su me i prskali mi sredstvo za dezinfekciju u oči i usta. Psovali su mi balijsku majku. Uzeli su pištolj, izvadili okvir i natjerali me da pljunem kako bi ostao DNK na oružju. Govorili su mi: ‘Lišit ćemo te života’. Stvarno sam imao osjećaj da će me ubiti. Jedan civil mi je nožem zarezao uho, gasili su mi cigaretu na nozi. Sve se to događalo do četiri ujutro”, govori Džinović.

Objasnio je da je, po dolasku uniformiranog policajca u sedam ujutro, a koji je pozvao Hitnu, odveden u Sveučilišnu kliniku u Mostaru, gdje su mu konstatirane ozlijede. Iako su mu, kako kaže, policajci poderali liječniški nalaz, zahvaljujući doktorici, dobio je fotokopije na osnovu kojih je otišao u Ljubuški i sve prijavio Upravi za unutarnju kontrolu. Džinović tvrdi da će protiv policajaca podnijeti i kaznenu prijavu.

”Što se tiče Vašeg upita u vezi s Enesom Džinovićem, slučaj je prijavljen Odjelu za unutarnju kontrolu Uprave policije MUP-a ŽZH koja vrši istragu po pitanju prijave. Dok traje istraga, nismo u mogućnosti davati više informacija. Inače, navedeni E. Dž. je, prema nalogu dežurnog tužitelja, 6. studenog 2021. godine, zajedno s M. I. i E. G. lišen slobode zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela teška krađa u mjestu Studena Vrila, općina Posušje”, naveli su na upit Avaza iz Odjela za odnose s javnošću MUP-a Zapadnohercegovačke županije.

 

/Republikainfo.com/