FK Sarajevo: Huligani ciljano došli u Ljubuški napasti naše navijače

0
168
fk-sarajevo:-huligani-ciljano-dosli-u-ljubuski-napasti-nase-navijace
FK Sarajevo ovim putem se obraća javnosti povodom nemilih scena koje su se dogodile tijekom i nakon prijateljske utakmice između NK Ljubuški i FK Sarajevo, odigrane na stadionu Babovac u Ljubuškom.

Na samom početku želimo se zahvaliti našim domaćinima u gradu Ljubuškom s kojima imamo dobre poslovne odnose već deset godina. Grad Ljubuški već godinama našem Klubu pruža gostoprimstvo, bilo da se radi o pripremama Bordo kluba ili gostujućim utakmicama na području Hercegovine.

Prema svim informacijama koje imamo na raspolaganju jasno je da incident koji se dogodio tijekom drugog poluvremena utakmice u Ljubuškom nije iniciran od strane lokalnih mladića, već od grupe koja je ciljano došla u Ljubuški kreirati sukob s našim navijačima.

Navijači našeg kluba tijekom prvog poluvremena uz fer i korektno navijanje pružali su podršku našem timu. Incidenti su nastali onog trenutka kada su naši navijači krenuli u obranu svoje imovine, odnosno vozila s kojima su došli u Ljubuški, a koji su bili demolirani od strane huligana.

Isti ti huligani organizirali su napad na naše navijače na području grada Mostara gdje su pokušali oštetiti vozila kojima su upravljali navijači našeg kluba. Baš kao i u situaciji u Ljubuškom, navijači FK Sarajevo ni jednim svojim potezom nisu vršili provokaciju bilo koga, već su imali cilj podržati voljeni klub u Ljubuškom i nakon toga vrate se svojim kućama u Sarajevo.

FK Sarajevo najoštrije osuđuje ove huliganske napade na naše navijače i želimo vjerovati da će odgovorni za napad, koji su kako i doznajemo uhićeni, vrlo brzo biti i adekvatno sankcionirani, stoji u priopćenju.

NK Ljubuški: FK Sarajevo nije nikad imalo neugodnosti kod nas, Horde Zla došle nenajavljeno

MUP ŽZH o navijačkim sukobima u Ljubuškom

Policija spriječila veći huliganski obračun u Mostaru, neredi i u Ljubuškom

(www.jabuka.tv)