Ljubuški vatrogasci jučer su imali pune ruke posla

0
15
foto:-ljubuski-vatrogasci-jucer-su-imali-pune-ruke-posla
Najprije su gasili požar u Otoku, potom na Cernu u blizini Svadbenog salona Antonela, te na kraju i na Klobučkom brdu gdje su se s punim “brentačama” morali uspinjati na brdo pod nagibom od 70 posto kako bi se borili sa stihijom.

Kako su priopćili iz Uprave Civilne zaštite ZHŽ-a, prvi požar su gasili u vremenu od 14:00 do 14:40 sati kada su četiri vatrogasca s dva vozila intervenirali u mjestu Otok gdje je gorjela trava i nisko raslinje. Opožarena je bila površina od oko 4.000 m².

Potom su išli na intervenciju u Cernu. Tamo je šest vatrogasaca s dva vozila u vremenu od 14:40 do 16:00 sati u neposrednoj blizini Svadbenog salona Antonela gasilo vatru koja je zahvatila smrekovu šumu i nisko raslinje. Opožarena je površina oko 15.000 m².

Posljednja intervencija, ona fizički najzahtjevnija, bila je od 15:10 do 21:00 sati na Klobučkom brdu u mjestu Kapel Mala na lokalitetu Drače gdje su devetorica vatrogasca s četiri vozila gasili vatru koja je zahvatila travu i nisko raslinje na nepristupačnom terenu.

U fotogaleriji pogledajte par fotografija s intervencija u Cernu i na Klobučkom brdu

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime