Ljubuški: Potražnja na tržnici je osjetno loša, prodavači čekaju bolje dane

0
30
ljubuski:-potraznja-na-trznici-je-osjetno-losa,-prodavaci-cekaju-bolje-dane
Na ljubuškoj tržnici uvijek se mogu pronaći kvalitetni domaći proizvodi, a da se od domaće proizvodnje ne odustaje ni u vrijeme pandemije koronavirusa, svjedoči Mijo Bebek, Šipovčanin kojeg svakog dana možemo sresti upravo na ovome mjestu.

Mijin štand je šarolik, a cijene su povoljne i ne mijenjaju se bez obzira na trenutačnu situaciju koja, po svemu sudeći, nikome ne pogoduje.

Ponuda

Domaći ajvar, namirnicu bez koje je zimnica nezamisliva, možete dobiti za 8 KM, po istoj cijeni prodaje se i jabučni ocat iz kućne radinosti, dok litar soka od aronije košta 15 KM. U ponudi je i bučino ulje koje se prodaje po cijeni od 30 KM, jedno pakiranje propolisa košta 6 KM, kukuruzno brašno 2,50 KM, dok, između ostalog, raštika, blitva, rajčice, paprike i krastavci koštaju 3 KM po kilogramu. Bijeli luk možete dobiti po cijeni od 8 KM, crveni za 2, dok je cijena krumpira 1 KM, piše Dnevni list.

Proizvoda, kao što vidite, ima, ali je potražnja osjetno lošija. To je pogotovo vidljivo u posljednje vrijeme, otkako se u Ljubuškom pogoršala epidemiološka slika, kratko je prokomentirao Bebek.

Blagdani bez kupaca

Za njegov štand znaju i kupci iz Hrvatske, iz obližnjih mjesta, a zbog koronavirusa ni njih nema kao prije.

Vjerojatno će, zbog stanja kakvo jest, i pred blagdane biti manje kupaca. Mogu jedino očekivati da će, osim standardne prodaje povrća i voća, doći do veće potražnje kukuruznog brašna za vrijeme svinjokolje, rekao je Bebek za Dnevni list.

Ostaje mu, kao i ostalim prodavačima na ljubuškoj tržnici, čekati bolje dane i uzdati se u domaće kupce koji su uvijek znali prepoznati trud i rad domaćih poljoprivrednika.

(www.jabuka.tv)

The post Ljubuški: Potražnja na tržnici je osjetno loša, prodavači čekaju bolje dane first appeared on Jabuka.tv.