Ljubuški: Radovi na važnoj prometnici, mijenja se režim prometa

0
94
ljubuski:-radovi-na-vaznoj-prometnici,-mijenja-se-rezim-prometa
U tijeku su radovi na pripremi i izvođenju radova obnove dionice glavne gradske Ulice fra Nikole Ivankovića u Ljubuškom (put prema Bijači i Metkoviću)

Riječ je o dionici regionalne ceste R-423a, od križanja s magistralnom cestom M17.4, Ulica Hrvatskih kraljeva (istočna obilaznica) i dalje jugoistočno Ulicom fra Nikole Ivankovića do gradskog groblja u naseljenom mjestu Pregrađe.

Projekt provodi Javna ustanova Ceste Zapadnohercegovačke županije u suradnji s Gradom Ljubuškim.

Služba za stambeno-komunalne poslove Grada Ljubuškog obavijestila je da su za dane 21. i 22. prosinca 2021. godine (utorak i srijeda) planirani radovi na pripremi i izvođenju radova asfaltiranja kolničkih prometnih traka na navedenoj dionici, te će sukladno potrebama na pripremi i izvođenju radova asfaltiranja doći do izmjene režima prometa (potpuno zatvaranje predmetne dionice ceste i preusmjeravanje prometnih tokova) u vremenskom razdoblju od 8 do 16 sati, uz produženje u slučaju nepredviđenih situacija.

Zona izvođenja radova će biti obilježena odgovarajućom prometnom signalizacijom, uz nadležnost PU Ljubuški, te će isti, uz provođenje zakonskih mjera i postupaka vršiti izmjenu režima prometa (potpuno zatvaranje predmetne dionice ceste i preusmjeravanje prometnih tokova).

Za objekte i korisnike istih, koji gravitiraju priključkom i prilazom na prdmetnu dionicu glavne gradske ulice fra Nikole Ivankovića, dionicu R-423a, gdje će se izvoditi planirani radovi na pripremi i izvođenju radova asfaltiranja, bit će omogućen pristup uz izmjenu režima prometa (naizmjenično propuštanje vozila i svih sudionika u prometu), uz nadležnost PU Ljubuški.

Molimo sve sudionike u prometu da se prilagode i pridržavaju postojeće izmjene režima prometa (potpuno zatvaranje predmetne dionice ceste i preusmjeravanje prometnih tokova) uz razumijevanje i strpljenje te da za predmetne dane i navedeno vremensko razdoblje izbjegavaju navedenu dionicu predmetne gradske ulice te koriste alternativne cestovne pravce, priopćeno je iz Grada Ljubuškog.

Kako protječu radovi, pogledajte u nastavku.

(www.jabuka.tv)