Mikulić: Jedan razlog za štrajk uvažavam dok me neki i vrijeđaju

0
110
mikulic:-jedan-razlog-za-strajk-uvazam-dok-me-neki-i-vrijedaju
Vlada Županije Zapadnohercegovačke na 107. sjednici imenovala je svog članka u tročlanom mirovnom vijeću kako bi uspjeli sa Sindikatom dogovoriti prekid generalnog štrajka u srednjim školama ŽZH koji je početo u srijedu.

Poslodavac, u ovom slučaju Vlada ŽZH, te Nezavisni sindikat uposlenika u srednjim školama ŽZH, imenovali su po jednog člana mirovnog vijeća dok se oko trećeg člana obje strane moraju složiti.

Popis od nekoliko imena za trećeg člana predložio je ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH Tomislav Pejić. Ako se obje strane ne slože oko imena, o tome će odlučivati nadležni sud.

Vjerujem da će biti dovoljno pameti i s jedne i s druge strane te da se štrajk neće razvući, prije svega na korist djeci pa onda i nastavnicima. Što se tiče razloga Sindikata zbog kojih su stupili u generalni štrajk, nijedan od tih razloga ne uvažam osim ovoga gdje traže povećanje plaća. Evidentno je da su plaće male u svim sektorima u Županiji Zapadnohercegovačkoj, od škola pa do javnih institucija, izjavila je za portal Jabuka.tv ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH Ružica Mikulić.

Ističe da je neki razlozi Sindikata i vrijeđaju.

Naveli su da u pojedinim školama nemaju uvjeta za rad, da su neke škole prljave i hladne. Ako ima takvih slučajeva, onda treba odgovarati ravnatelj i osobe odgovorno za održavanje, a to su čistačice. No, sumnjam u to da su nam škole prljave, smatra ministrica Mikulić.

Iz Sindikata su u utorak kazali da su im sva sredstva za rad kreda i ploča, a ministrica smatra da to nije istina.

Kroz projekt e-Dnevnik četiri škole su nam opremljene s oko 200 laptopa, interaktivnih setova, pametnih ploča i projekta, a u školama je postavljen i internet, objašnjava Mikulić te za kraj dodaje da je kolektivni ugovor spreman.

On je spreman, samo su iz Sindikata rekli da ga neće potpisati dok se ne poveća plaća, zaključila je ministrica obrazovanja ŽZH Ružica Mikulić u izjavi za portal Jabuka.tv.

Podsjećamo, opći odnosno generalni štrajk u svim srednjim školama na području Županije Zapadnohercegovačke počeo je u srijedu ujutro.

Svih sedam srednjih škola i jedna srednja glazbena škola te svi članovi Sindikata su u štrajku. Sve protječe u najboljem redu. Nije bilo nikakvih problema. Učenici u posušku školu nisu došli. Od nas nisu dobili naputak da ne dolaze u školu, za organizaciju nastave je zadužen ravnatelj, izjavila je ranije tijekom dana za portal Jabuka.tv predsjednica Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama ŽZH Jasminka Petric.

Petric: Generalni štrajk u srednjim školama ŽZH protječe u najboljem redu

(www.jabuka.tv)