Mobilni ultrazvuk obilazi sela u Grudama i Ljubuškom

0
86
mobilni-ultrazvuk-obilazi-sela-u-grudama-i-ljubuskom
Mobilni tim Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke posjetit će u subotu, 7. svibnja, Drinovačko brdo, Puteševicu, Grljeviće i Lipno te izvršiti besplatne preglede na rak dojke i podijeliti testove za otkrivanje nevidljive krvi u stolici.

Vozilo hitne pomoći bit će opremljeno mobilnim ultrazvukom na kojemu će dr. Vinka Đevenica, radiolog, raditi preglede stanovništva, dok će medicinsko osoblje dijeliti testove za okultno krvarenje zajedno s uputstvima za korištenje.

Aktivnosti se odvijaju u sklopu projekta ON TIME – Prevencijom i ranim otkrivanjem do učinkovitijeg liječenja raka debelog crijeva i dojke koji je financiran iz Interreg IPA programa Hrvatska –
Bosna i Hercegovina – Crna Gora, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

Raspored pregleda po mjestima:

  • Drinovačko brdo od 9:00 do 11:00 sati
  • Puteševica od 11:05 do 13:05 sati
  • Grljevići od 13:40 sati do 15:40 sati
  • Lipno od 15:50 sati sati do 17:50 sati

Vozilo hitne pomoći bit će parkirano preko puta crkve u svakom od navedenih mjesta.

Pozivamo ženske osobe starosti od 40 i više godina da iskoriste priliku i besplatno se pregledaju na rak dojke. Svi stanovnici su dobro došli preuzeti testove za otkrivanje nevidljive krvi u stolici, navode iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

Projekt ”ON TIME” je započeo 1. lipnja 2020. godine i trajat će 24 mjeseca do 31. svibnja 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 813.445,71 eura, od čega je Europska unija osigurala 691.428,85 eura bespovratnih sredstava.

Nositelj projekta je Zavod za javno zdravstvo Zadar (Hrvatska) s partnerima Opća bolnica Zadar (Hrvatska), Institut za javno zdravlje Crne Gore, JZU Opća bolnica ”Blažo Orlandić” Bar (Crna Gora) i Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke (Bosna i Hercegovina).

Za više informacija možete se javiti putem e-maila: zavod@zjz-zzh.ba ili na broj mobitela 063 819 709 (Marko Mucić).

(www.jabuka.tv)