Novak Đoković i njegova supruga zaraženi koronavirusom

0
257

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković zaražen je koronavirusom nakon nastupa na Adria Toura u Zadru. Rezultat testa pokazao je da je zaražena i njegova supruga Jelena.

Najbolji tenisač svijeta objavio vijest koju je iščekivao cijeli svijet, rezultate svog testiranja. Prvi tenisač svijeta Novak Đoković zaražen je koronavirusom, objavili su danas beogradski mediji.

Đoković se, podsjećamo, nije testirao u Zadru nakon otkazivanja finala Adria Toura i objave o pozitivnom nalazu Grigora Dimitrova, već je s obitelji otputovao u Beograd. Tamo je testiran jučer, zajedno s obitelji, a sada su objavljeni rezultati nalaza, prenose Sportske novosti.

“Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin nalaz je pozitivan, a djeca su negativna. Sve što smo napravili u posljednjih mjesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namjera. Naš je turnir bio humanitarnog karaktera s idejom da pomognemo tenisačima iz regije, da im omogućimo uvjete da igraju i ostvare prihode, te lakše prebrode ovaj težak period. Istovremeno smo željeli poslati poruke solidarnosti, poštovanja i fair-playa”, rekao je Đoković.

Đokoviću sada predstoji dvotjedni boravak u karanteni.

“Organizirali smo turnir u trenutku u kojem je virus oslabio, vjerujući da su se stekli uvjeti za njegovo održavanje. Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave liječnika i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati. Nadam se da se ničija situacija neće komplicirati i da će svi biti dobro. Ja ću ostati u samoizolaciji sljedećih 14 dana i ponoviti test za 5 dana”, dodao je najbolji tenisač svijeta.

Vezano za pojavu koronavirusa na teniskom turniru u Zadru, gdje je 81 osoba u samoizolaciji, a kod pet je potvrđena zaraza, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak je već prije rekao da će se epidemiološka situacija dodatno zakomplicirati ako se pokaže da je srpski tenisač Novak Đoković pozitivan na koronavirus jer je bio u bliskom kontaktu s puno ljudi koji će onda morati u samoizolaciju.