Novalić pozitivan na koronavirus

0
11
novalic-pozitivan-na-koronavirus

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić pozitivan je na korona virus, potvrdio je nalaz testiranja. Novalić je prilično dobrog zdravstvenog stanja, nema jačih simptoma i komunicira telefonski sa suradnicima, rekla je vršiteljica dužnosti direktorice Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću Samira Demirović.

Premijer je testiran isključivo jer je  prve simptome, ispoljene jedino u vidu lagano povišene tjelesne temperature, osjetio nakon učešća u Maršu mira upriličenom povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici.

U grupi u kojoj se tada kretao bilo je 20-ak ljudi. Njih je Novalić iz preventivnih razloga pozvao da se također testiraju. Pozvao je da to učine i novinari odnosno snimatelji s kojima je tijekom Marša mira kontaktirao, odnosno, davao izjave za javnost.

Federalni premijer je bio učesnik u Maršu mira u dijelu grupe koja je 10. srpnja stigla u Memorijalni centar Potočari kod Srebrenice.

Ovogodišnji Marš mira, na kojem je sudjelovalo skoro 400 osoba, zbog mjera suzbijanja pandemije bio je organiziran na način da se učesnici kreću odvojeno u zasebnim grupama do 50 osoba.

(Izvor: FENA)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime