Oba entitetska premijera zaražena koronavirusom, Novalić hospitaliziran i na terapiji kisikom

0
10
oba-entitetska-premijera-zarazena-koronavirusom,-novalic-hospitaliziran-i-na-terapiji-kisikom

Premijer FBiH Fadil Novalić, kod kojeg je potvrđen koronavirus, danas je hospitaliziran na Klinici Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, priopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH. Pozitivan je i predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković koji je testiran je u Univerzitetskom kliničkom centru RS-a.

Daljnji rad Kabineta predsjednika Vlade i članova Vlade bit će organiziran prema preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i epidemioloških službi, izvjestili su iz Vlade RS. Sve ranije planirane aktivnosti i sastanci premijera Viškovića bit će otkazani.

Također, ranije je potvrđeno da je federalni premijer pozitivan na koronavirus, a zbog trenutnog zdravstvenog stanja, upale pluća, potreban je klinički tretman.

Kako se doznaje, premijer Novalić je danas prijepodne osjetio povećanu temperaturu i opću slabost, nakon što mu je prije nekoliko dana test na koronavirus bio pozitivan.

Zdravstveno stanje Fadila Novalića tijekom jutra bilo je dobro da bi u samo sat vremena, oko 12.30 sati, njegova temperatura skočila na 40 stupnjeva.

Nakon pretraga je utvrđeno da Novalić ima upalu oba plućna krila. Odmah mu je uvedena terapija i trenutno je na kisiku. Premijer je na nedavnom Maršu mira povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici osjetio prve simptome, a testiranje na koronavirus pokazalo je pozitivan rezultat.

(Izvor: Agencije)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime