Pet MUP-ova u Ljubuškom obilježilo Dan policije

0
20


Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na Trgu domovinske zahvalnosti, svetom misom te svečanom akademijom u utorak je u Ljubuškom proslavljen sveti Mihovil – zaštitnik policije.

Ministarstva unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke, Hercegbosanske, Hercegovačko-neretvanske, Srednjobosanske i Posavske županije organizatori su proslave, koja je upriličena pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora.

Obilježavanje je, uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera, počelo na Trgu domovinske zahvalnosti gdje su predstavnici policije položili vijenac, a svijeće zapalili čelnici županijskih MUP-ova te gradskih i županijskih vlasti.

Ministar unutarnjih poslova ŽZH David Grbavac uputio je čestitku svim policajkama i policajcima te djelatnicima MUP-a, posebice, kako je kazao, u ovoj godini izazova epidemije koronavirusa i migrantske krize.

Policija ŽZH jako je dobro odgovorila tim izazovima. Policijski službenici pokazali su se kao glavna karika u provođenju ne samo sigurnosnih nego i epidemioloških mjera te svojim radom, zalaganjem i profesionalnošću dokazuju građanima koliko su oni temelj sigurnosti u našim županijama i državi, izjavio je Fenu ministar Grbavac.

David Grbavac

On je dodao da su profesionalizacija i usavršavanje ono na čemu će svi skupa raditi, a sve s ciljem kako bi zadržali povjerenje građana koje trenutno imaju.

Predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić kazao je kako su, zbog pandemije koronavirusa i mjera koje su predložene, ove godine odlučili u skromnijim okolnostima obilježiti Dan policije, koji se obilježava s ciljem podsjećanja na značaj i važnost kako policijskog sustava uopće tako i na značaj i ulogu policije u modernom društvu.

Želimo podsjetiti da je dobro organizirana policija glavni stup i oslonac našim građanima, ali, po potrebi, ona je i represivni aparat koji se brine za zaštitu ljudskih sloboda, prava, ustavnopravnog poretka, izjavio je za Fenu premijer Ćosić.

On je izrazio zadovoljstvo radom policije u Županiji, posebice u trenutnim izvanrednim okolnostima epidemije, kazavši kako je policija primjer profesionalnog i odgovornog ponašanja u ovakvim situacijama.

Zdenko Ćosić

Pritom je dodao kako će se Vlada i dalje truditi policijski sustav modernizirati i informatizirati te trajno educirati policajce kako bi oni bili ona prva pozitivna slika u nekoj sredini, zemlji.

Kada ljudi negdje dolaze, policija je prvo ogledalo tog društva, zemlje, bilo da ih sretnu na granici, cesti, gradu, oni moraju pružati čovjeku osjećaj sigurnosti, biti na raspolaganju u svakom smislu. Iako se oni definiraju kao represivni aparat njihova je uloga daleko šira, zaključio je predsjednik Vlade ZHŽ-a.

Nakon polaganja vijenca i paljenja svijeća, u crkvi svete Kate služena je sveta misa, a potom upriličena svečana akademija i domjenak u hotelu Bigeste.

(Fena | Foto: Fena)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime