Pogledajte kako su najmlađi Ljubušaci čestitali rođendan svom gradu

0
109
pogledajte-kako-su-najmladi-ljubusaci-cestitali-rodendan-svom-gradu
”U njemu živimo radosno svi, hvala naš grade Ljubuški, u srcu tebe nosimo mi sretan ti rođendan Ljubuški”, uputili su čestitku svom gradu polaznici Dječjeg vrtića Ljubuški.

Oni u povodu Dana grada ovaj mjesec realiziraju projekt Moj grad Ljubuški.

Cilj ovog projekta je kroz mnogobrojne aktivnosti što bolje upoznavanje grada u kojem žive te omogućiti djeci da steknu određena znanja i predodžbe o Ljubuškom. Odgajateljice s djecom razgovaraju o tome gdje se što nalazi u gradu i što ima u kojoj zgradi te ih vode u šetnju gradom.

Također, cilj je odgovoriti djeci na mnogobrojna pitanja kao što su: Kako je nastao grad? Gdje se što nalazi? Tko mu je dao ime? Kakav je grad bio prije? Što je u gradu najljepše? i drugo. Zadatak projekta je upoznavanje novih pojmova, usvajanje novih nazivlja i upoznavanje novih institucija.

Projektom se razvija sposobnost za zajedničku igru, aktivnost, rad s manjom skupinom djece kod stvaranja pjesmica o gradu te potiče dječju znatiželju usmjeravanjem na razmišljanje o gradu, povezivanje poznatog s nepoznatim i zaključivanjem na osnovi provedenih aktivnosti.

Kažimo i to, kako je ovaj projekt zamišljen i kao terenski rad. Takvim pristupom istraživanju djeca će sama svojim osobnim iskustvom moći vidjeti i doživjeti mjesta i ustanove u njihovom gradu.

U suradnji s Foto klubom Fokus Ljubuški u vrtiću planiramo napraviti izložbu fotografija o Ljubuškom te nakon toga raspisati javni likovni natječaj na temu Ljubuški u kojem mogu sudjelovati djeca iz svih vrtića s područja Ljubuškog, kao i djeca koja ne idu u vrtić. Tročlani žiri će izabrati i nagraditi najbolje crteže, navode iz Dječjeg vrtića Ljubuški.

Kad želiš poželjeti sretan rođendan nekom tko ti je drag, želiš da to bude na drugačiji način i nekim posebnim riječima, obično se zamisliš i ostaneš bez inspiracije, ali kad se radi o Ljubuškom, onda se riječi same pišu. Tako nam je skupina Ivke i Ivane otkrila koga sve voli najviše na svijetu, Nenini su nam objasnili zašto vole svoj grad. Bebe su na svoj način čestitale rođendan, a starija skupina Goge i Ivone otpjevala je jednu divnu baladu u čast našemu gradu. Dok je u pozadini na gitari svirao ujak Ante, Petra Pavlović unuka pok. Martina Pere Borasa otpjevala je djedovu pjesmu Ljubuški. Zahvaljujem djeci, roditeljima, bakama i djedovima, a posebno odgojiteljicama koje su osmislile program i marljivo radile s djecom, što je rezultiralo ovakvom čestitkom, kazala je ravnateljica Dječjeg vrtića Ljubuški Ana Bubalo.

Grade moj, želim ti puno ljubavi naše prema Tebi i sve će se naše želje ostvariti. Ljubuški, sretan ti rođendan, poručili su iz Dječjeg vrtića Ljubuški.

(www.jabuka.tv)