Poziv mladima za izlazak na izbore

0
372

Tim kampanje #TvojGlasJeBitan poziva mlade u BiH izaći na lokalne izbore 15. studenoga.

Kampanja #TvojGlasJeBitan je nestranačka kampanja, tj. neovisna je o političkim strankama i/ili drugim političkim subjektima u zemlji.

Kako se ističe, kampanja #TvojGlasJeBitan ne podupire niti jednu političku stranku niti bilo koje kandidata/kinju. Naime, cilj kampanje je promoviranje i poticanje građana/ki na glasanje na Lokalnim izborima, s posebnim naglaskom na mlade koji su, kako se podsjeća, na Općim izborima 2018. godine u biranju vlasti sudjelovali s udjelom od oko 50%. Kampanja #Tvojglasjebitan svojevrsna je reakcija na nizak postotak izlaznosti građana/ki u cijeloj BiH na Općim izborima 2018. godine, nestranački orijentirana te usmjerena na pozitivnu retoriku i suvremene načine komunikacije.

Zbog same naravi kampanje, ne možemo i ne bismo trebali zabraniti političkim kandidatima/kinjama da iskažu potporu kampanji. Sudjelovanje u demokratskim izborima je svakako jedan od najznačajnijih ciljeva naše kampanje te, ako pojedini politički subjekti dijele iste vrijednosti, to ni na koji način ne znači da kampanja preferira pojedine političke stranke i/ili njihove kandidate/kinje’, ističe Nermin Topovčić, koordinator kampanje.

Kampanja uskoro dobiva i web stranicu koja će, osim vijesti i novosti vezanih za samu kampanju i njene aktivnosti, pružiti priliku svim mladim političarima/kama i kandidatima/kinjama da daju doprinos i pozivu mlade da iskoriste svoje građansko pravo na lokalnim izborima ove godine.

Web stranica poslužit će, među ostalim, i kao platforma za političare/ke da zajedno kroz svoj angažman pozovu mlade da izađu Lokalne izbore u što većem broju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime