Prijeti li izlijevanje rijeka u Hercegovini? Pogledajte nabujalu Lišticu

0
274
prijeti-li-izlijevanje-rijeka-u-hercegovini?-pogledajte-nabujalu-listicuObilne kišne padaline u Hercegovini kojima svjedočimo početkom studenog donijele su brojne probleme na hercegovačkim ulicama, koje su većim dijelom poplavljene.

Velika količina kiše doprinijela je i do porasta vodostaja hercegovačkih rijeka, no, kako doznaje portal Jabuka.tv iz Odjela za zaštitu od poplava Agencije za vodno područje Jadranskog mora nigdje za sada ne prijeti opasnost od izlijevanja rijeka iz korita.

Vodostaj rijeka je porastao zbog oblinih kiša, ali nigdje za sada ne prijeti opasnost od izlijevanja rijeka. U slučaju rijeke Neretve, vodostoj još nije stigao do razine kada mi šaljemo upozorenje Civilnoj zaštiti (850 cm), trenutno je 789 cm. Nema problema ni sa rijekom Trebižat, jedino je vodostaj malo veći u Grabovom Vrilu, ali u ostatku stanje nije zabrinjavajuće, kazao je za portal Jabuka.tv Anel Nurković, rukovoditelj Odjela.

Provjerili smo i kakva je situacija s rijekom Lišticom koja prolazi kroz Široki Brijeg, a na nekim točkama koje je zabilježio naš fotoreporter razina vode se značajno podignula.

Prema našim saznanjima, nema opasnosti od izlijevanja rijeke Lištice iz korita, a tome pridonosi i odrađeno akumulacijsko jezero na Mostarskom blatu, pa ima dovoljno prostora za apsorbiranje veće količine vode, zaključio je Nurković.

U nastavku pogledajte kako trenutno izgleda vodostaj rijeke Lištice blizu parka Sajmište u Širokom Brijegu.

Jaka kiša poplavila hercegovačke ulice

U Širokom pala količina kiše koja se ne pamti

(www.jabuka.tv)