Strategija razvoja ŽZH: 11 prioriteta, 40 razvojnih mjera i tri strateška cilja

0
7
strategija-razvoja-zzh:-11-prioriteta,-40-razvojnih-mjera-i-tri-strateska-ciljaU srijedu, 28. listopada 2020. godine, u hotelu Park u Širokom Brijegu, u organizaciji Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije, održana je četvrta sjednica Županijskog odbora za razvoj (ŽOR).

Na sjednici se razmatrao nacrt prijedloga Strategije razvoja Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

Predstavljene su razvojne mjere, prioriteti i strateški ciljevi za sedmogodišnje razdoblje. Naime, prijedlog strategije sadržava 11 prioriteta i 40 razvojnih mjera koje obuhvaćaju aktivnosti koje bi se trebale provesti u sljedećih sedam godina, a koje bi trebale doprinijeti ispunjavanju tri strateška cilja: ekonomski razvijena županija, društveno odgovorna županija i učinkovito organizirana županija.

Nakon predstavljanja mjera i rasprave o sadržaju mjera zaključeno je da se prijedlog strategije objavi na web stranici i da se stavi na uvid javnosti kako bi se prikupili prijedlozi i ideje od svih zainteresiranih strana koje nisu bile izravno uključene u proces izrade strategije.

Naime, Županijski odbor za razvoj (ŽOR) je savjetodavno i operativno tijelo u procesu upravljanja razvitkom, kojeg čine 31 član iz tijela županijske uprave, jedinica lokalne samouprave, kao i nevladinog i privatnog sektora u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Više o zadacima i ulozi navedenog tijela možete pronaći na službenoj web stranici Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije www.eui-zzh.ba, priopćeno je u četvrtak iz Ureda Vlade ŽZH za europske integracije.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime