U srijedu neradni dan u ŽZH

0
25
u-srijedu-neradni-dan-u-zzh
Srijeda, 18. studenoga, neradni je dan u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Sukladno Zakonu o blagdanima i neradnim danima u ŽZH (Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke, broj: 9/04), 18. studenoga je Dan utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg-Bosne i Dan Županije Zapadnohercegovačke, a na ovaj dan obilježava se Dan općine Grude.

U Grudama je 18. studenog 1991. godine uspostavljena Hrvatska zajednica Herceg-Bosna, sa sjedištem u Grudama.

U njezin sastav ušlo je 30 općina: Jajce, Kreševo, Busovača, Vitez, Novi Travnik, Travnik, Kiseljak, Fojnica, Dobretići, Kakanj, Vareš, Kotor Varoš, Tomislavgrad, Livno, Kupres, Bugojno, Uskoplje, Prozor, Konjic, Jablanica, Posušje, Mostar, Široki Brijeg, Grude, Ljubuški, Čitluk, Čapljina, Neum, Stolac i Ravno.

Zgrada Vlade i Skupštine ŽZH u Širokom Brijegu

Zgrada Vlade i Skupštine ŽZH u Širokom Brijegu

Županija Zapadnohercegovačka je utemeljena 12. lipnja 1996. godine. U sastavu županije su gradovi Ljubuški i Široki Brijeg administrativno sjedište te općine Grude i Posušje. Županija prostorno zauzima 1.362.2 km².

U povodu Dana Županije Zapadnohercegovačke i Dana Hrvatske zajednice Herceg-Bosna u Svadbenom salonu Viktorija u Posušju u srijedu, 18. studenog, s početkom u 11:30 sati održat će se svečana sjednica Skupštine Županije Zapadnohercegovačke. U 11:00 sati na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju bit će položeni vijenci i zapaljene svijeće. Istog dana će u 10:00 sati u Gorici kod Gruda na grobu Mate Bobana biti položeni vijenci.

(www.jabuka.tv)

The post U srijedu neradni dan u ŽZH first appeared on Jabuka.tv.