Učenici srednjih škola ŽZH poručili: Dosta je više!

0
97
ucenici-srednjih-skola-zzh-porucili:-dosta-je-vise!
U posljednje vrijeme jedna od glavnih vijesti u medijima je štrajk profesora u Zapadnohercegovačkoj županiji koji je trajao više od tri tjedna.

Učenici srednjih škola ŽZH traže od profesora slobodne zimske praznike te su pokrenuli i potpisivanje peticije kako bi ostvarili svoje pravo.

Na redakcijski mail Jabuka.tv cijeli dan pristižu reakcije učenika na štrajk profesora, odnosno na ono što im se sprema po završetku istog.

Pismo učenika prenosimo u cijelosti:

15 dana bez nastave? Ok, kontam nema nastave imamo taj odmor. Uf onda dođe obavijest da će nastava početi? OPET kontam ok, nema problema otići ću u školu ionako je zadnji tjedan i mogao bih ispraviti ono što moram.. I opet dođe obavijest govore ići će se od *PREKO BOŽIĆNOG ODMORA*, mi učenici nismo ništa nikom skrivili i opet najviše ispaštamo.

Zbog profesora mi gubimo naš Božićni odmor koji smo trebali provesti sa najbližima i obitelji, ali ne oni su odlučili drugačije, oni su odlučili da mi idemo u školu za vrijeme Božićnog odmora, vrijeme onoga blagdana koje je kršćanima drugo najvažnije u povijesti, u vrijeme rođenja našega Spasitelja Isusa Krista, a mi opet *NIŠTA* nismo krivi, opet mi ispaštamo.

Opet kontam ok, nema problema donekle i onda shvatiš da neki profesori nemaju osjećaja prema učenicima i provesti će se nepravda. Dati će ti 3 kontrolna u jednom danu i reci će ti imao si vremena učiti, šta si radio svo ovo vrijeme? I opet kontam ok, profesori nemaju empatije za nas njih učenici ne zanimaju, tu su samo radi njih samih iako uvijek kažu da su učenici njima broj jedan.

Da nije nas ne bi bilo ni njih, tako da oni ovise o nama trenutno. Učenici se nikada nisu bunili, ali mislim da je vrijeme za promjenu, ono što bi sada trebali je ići u školu do naših praznika, a kada praznici krenu ne ići i šutjeti, jer opet kažem mi nismo krivi i opet smo ispaštali i *uvijek* ćemo ispaštati iako oni to nikada neće priznati, a učenika će biti strah proturječiti nekom profesoru. Mi zaslužujemo neku pravdu, a ta pravda je da Božićne praznike provedemo sa svojim najbližim, a ne u školskoj klupi sa profesorima koji znaju da mi nemamo volje učiti za one dane kojima smo trebali biti kuci, samo ćemo dobiti još vise tih lošijih ocjena.

Ako ovo dodje do onih koji imaju neku moć, neka upamte i promisle o tome sto su upravo pročitali jer je *dosta našega ispaštanja*, navodi se u pismu.

Osim toga napravljena je i forma peticije koju su dostavili i koju dijele među ostalim učenicima da ih podrže kako ne bi pohađali školu tijekom zimskih praznika. 

Pogledajte peticiju OVDJE

(www.jabuka.tv)