ZJZ ŽZH nudi izradu sanitarnih knjižica po najpovoljnijim promotivnim cijenama

0
149
zjz-zzh-nudi-izradu-sanitarnih-knjizica-po-najpovoljnijim-promotivnim-cijenama
Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke započeo je s izradom sanitarnih knjižica.

Uzorci se uzimaju od ponedjeljka do srijede od 8:00 do 15:00 sati u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo ŽZH koje se nalaze u Ulici Stjepana Radića 1 u Grudama (iza Doma zdravlja).

Cijena sanitarne knjižice za fizičke osobe koje dođu u prostorije Zavoda iznosi 29 KM dok je za pravne osobe cijena po dogovoru ovisno o lokaciji i potrebi terenskog dolaska.

Nakon što se uzorak uzme u obradu, Zavod odmah izdaje potvrdu da je nalaz u obradi radi pravdanja sanitarnoj inspekciji.

Pozivamo sve osobe da ovu uslugu koriste u Zavodu jer trenutačno nudimo jedne od najpovoljnijih cijena na tržištu, a samim time podržavate razvoj Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke, navode iz Zavoda.

Sve dodatne informacije o sanitarnim knjižicama možete dobiti na broj 063/062-073 od ponedjeljka do petka u razdoblju od 12:00 do 14:00 sati.

Besplatni pregled dojke i test za otkrivanje krvi u stolici

Zavoda za javno zdravstvo ŽZH do 31. svibnja 2022. godine nudi uslugu besplatnog preventivnog ultrazvučnog pregleda dojke.

Pregledi se obavljaju svakog ponedjeljka i utorka od 15:00 do 20:00 sati u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo ŽZH, a za pregled se potrebno naručiti svakim radnim danom putem broja 039/661-702.

Besplatni pregledi mogući su do 31. svibnja 2022.

Također, Zavod i dalje besplatno nudi testiranje na prisustvo krvi u stolici.

Važno je napomenuti da se test može preuzeti u Zavodu svakim radnim danom od 8:00 do 15:00 sati, bez prethodnog naručivanja, a test se radi samostalno kod kuće.

Jednom godišnje preporuča se svim osobama iznad 35 godina da urade testiranje na prisustvo krvi u stolici, dok je za osobe iznad 50 godina ovo testiranje nužno kako bi se eventualni tumor debelog crijeva otkrio u ranijoj fazi, a time bi se skratilo vrijeme liječenja i poboljšala sama prognoza bolesti.

Test se radi samostalno kod kuće.

Osobama koje imaju nasljednu sklonost tumorima debelog crijeva u obitelji savjetuje se testiranje na skriveno krvarenje u stolici i u ranijim godinama života.

U slučaju pozitivnog nalaza potrebno je hitno telefonski javiti rezultat Zavodu za javno zdravstvo ŽZH na broj 039/661-702 i svom obiteljskom liječniku.

Sve dodatne informacije možete pronaći na službenoj web stranici www.zjz-zzh.ba.

(www.jabuka.tv)