Brkić uspješno svladao koronu: Izolacija mi je teško pala

0
181
brkic-uspjesno-svladao-koronu:-izolacija-mi-je-tesko-pala

Od koronavirusa posljednjih mjeseci sve više su zaraženi mladi, zdravi ljudi, a među njima je i dosta sportaša.

Jedan od njih je i naš tenisač Tomislav Brkić, koji je prošlog mjeseca u Beogradu osjetio slabost, a onda se na testiranju ispostavilo da je pozitivan na virus.

Temperatura

Nakon 20 dana izolacije i preležane korone, Tomo je u petak napokon dobio drugi negativan nalaz i moći će da se vrati normalnom životu.

– Na početku nisam imao neke jače simptome, samo sam bio malaksao. U Beogradu sam igrao nekoliko singl-mečeva, jedan jako dug, i jedno vrijeme sam osjetio umor i morao sam otkazati sljedeći meč, govori Brkić.

Vratio se u Mostar, otišao na testiranje i saznao da je – pozitivan.

– Možda se ne bih ni testirao, ali trebao sam ići na jedan turnir u Italiji i morao sam imati test da bih ušao u državu. U Mostaru sam se testirao i ispostavilo se da sam zaražen, kaže bh. teniser.

Još nije siguran gdje se i kako zarazio.

– U Beogradu sam bio petnaestak dana, ne znam gdje sam se zarazio. Tamo je sve zaista bilo izvrsno organizirano. Nakon što sam saznao da sam pozitivan, javio sam svima koji su bili sa mnom u kontaktu da se odu testirati, govori Brkić.
Srećom, nije imao težih posljedica od korone.

– Jedan dan sam imao temperaturu i nekoliko dana one neke klasične simptome gripe. Malo me boljelo grlo, imao sam otežano disanje i osjećao malaksalost. Zadnjih sedam dana nisam imao gotovo nikakve probleme, rekao je povremeni kapetan teniske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Teže od korone pala mu je izolacija.

– Čitavih 20 dana sam proveo kući u Ljubuškom, samo sam razmišljao da mi je izaći van, ali morao sam poštovati samoizolaciju. Morao sam imati dva nalaza zaredom negativna, tako da sam nakon testiranja u petak i definitivno zdrav te mogu nastaviti normalan život, kaže Brkić.

Odmah će se vratiti tenisu, ali svjestan je da mu sada treba vremena da se vrati u natjecateljsku formu.

– Polako ću početi s treninzima, sada je najvažnije da se dobro spremim. Još nema turnira, tako da ne propuštam mnogo. Bio sam zatvoren 20 dana, poželio sam se da uzmem reket u ruke, govori 30-godišnji igrač.

Tomislav je posljednjih nekoliko godina većinom igrao turnire u parovima, na kojima je ostvario i najbolji rezultat karijere, našao se na pragu plasmana u top 100 najboljih dubl-igrača. Bio je na 102. mjestu, a trenutno je 106. na svijetu.

U nastavku karijere nastavit će s praksom da se posveti parovima, gdje je većinom nastupao s hrvatskim teniserom Antom Pavićem. U februaru ove godine zaigrao je i s Marinom Čilićem, zajedno su igrali u paru na ATP turniru u Marseilleu.

Meč protiv Perua

Brkić je i neizostavni član naše Davis Cup reprezentacije, a nekoliko mečeva bio je i kapiten zmajeva. U paru s Mirzom Bašićem ušao je u historiju, najbolji su dubl naše države ikada, ostvarili su 15 pobjeda i šest poraza.

U dresu reprezentacije nastupa još od 2008. godine, i odigrao je čak 28 mečeva za Bosnu i Hercegovinu. Posljednjih godina ustalio se u dublu s Bašićem i uz Damira Džumhura predstavlja okosnicu naše selekcije koja se trenutno nalazi u I grupi Davis Cupa.

Sljedeći meč Davis Cupa naša reprezentacija trebala je igrati protiv Perua u gostima, ali još nije poznato kada će se elitno ekipno natjecanje nastaviti.