Evo gdje je najjeftinije gorivo u Hercegovini

0
35
evo-gdje-je-najjeftinije-gorivo-u-hercegovini
Na benzinskim crpkama u BiH posljednjih nekoliko tjedana došlo je do poskupljenja goriva.

Federalno ministarstvo trgovine je 2019. godine predstavilo mobilnu aplikaciju u kojoj možete pratiti najnovije informacije o cijenama goriva na svim benzinskim crpkama u FBiH.

Aplikacija se zove “FMT FBiH oil info”. Portal Jabuka.tv pomoću navedene aplikacije iznosi podatke o najjeftinijim i najskupljim cijenama goriva u sedam hercegovačkih gradova: Široki Brijeg, Mostar, Grude, Posušje, Ljubuški, Čitluk i Čapljina.

U obzir su se uzimale cijene goriva koje su bile prikazane na aplikaciji “FMT FBiH oil info” do 20:00 sati 7. listopada 2021. godine.

Široki Brijeg

Najjeftiniji Dizel D5 u Širokom Brijegu, prema aplikaciji FMT FBIH, je na benzinskoj crpki Gudelj d.o.o s cijenom od 2,16 KM po litri.

Kod Gudelja i benzinske Miškić bus je Super 95 najjeftiniji s cijenom od 2,26 KM po litri. Kod najniže cijene za Super 98 izdvajaja se Mepas gdje litra iznosi 2,41 KM.

Cijene za autoplin su najniže u Širokom na tri benzinske crpke: Holdina, Jam-M Benz i Bagarić – gdje autoplin iznosi 1,36 KM.

Mostar

Sedam benzinskih crpki nude najniže cijene za Dizel D5 po cijeni od 2,21 KM po litri, a to su: BSP Oil, Mustapić Frigo i TI Oil, Selex d.o.o, Potoci Benz, Čule Promet i Izgradnja Tojaga.

Kod najnižih cijena za Super 95 izdvajaju se BSP Oil i Selex, s cijenom od 2,26 KM po litri. Super 98 ima najmanju cijenu na BSP Oil gdje iznosi 2,26 KM po litri.

Autoplin je najjeftiniji na benzinskoj crpki Lamina d.o.o gdje je cijena autoplina 1,26 KM.

Grude

U Grudama najnižu cijenu Dizela D5 drže: Dakma Oil i Mina d.o.o s cijenom od 2,26 KM po litri.

Mina d.o.o ima najmanju cijenu za Super 95 koji iznosi 2,31 KM po litri. Super 98 ima najnižu cijenu od 2,46 KM po litri na Gazpromu.

Kod autoplina izdvaja se ponovno Gazprom s cijenom od 1,26 KM.

Posušje

Verdić Commerce, Dravel i TI Oil  imaju najnižu cijenu Dizela D5 koja iznosi 2,21 KM po litri.

Super 95 je najjeftinije na iznad navedene tri benzinske crpke: Dravelu, TI OIL-u i Verdić Commerce s cijenom od 2,26 KM po litri. Za Super 98 najniža cijena je 2,36 KM po litri koju možete pronaći na benzinskoj crpki BGL Commerce, iako se i kod njih do kraja tjedna očekuje dizanje cijene na 2,46 KM kolika je i na Lager benzinskoj crpki.

Što se tiče autoplina, najjeftinije je na benzinskoj crpki Holdina s 1,36 KM.

Ljubuški

U Ljubuškom i dalje vlada veliki sklad pa tako sve benzinske nude Dizel D5 po istoj cijeni od 2,26 KM po litri. U pitanju su benzinske crpke: AT Kerametal, K-Benz, MB Ivanić, Perić, Antunović AGS, Holdina, PRO-GAS i TI Oil.

Najnižu cijenu za Super 95 (2,31 KM) nudi ponovno veći broj benzinskih crpki u Ljubuškom, a u pitanju su:  Perić,  PRO-GAS, Gazprom i TI Oil. Što se tiče cijene za Super 98, ponovno veći broj benzinskih crpki dijeli najnižu cijenu (2,41 KM): AT Kerametal, K-Benz, MB Ivanić, Pro Gas, Gazprom, Holdina i Antunović AGS.

Autoplin u Ljubuškom s najnižom cijenom (1,31 KM) se nalazi na Gazpromu.

Čitluk

U Čitluku najnižu cijenu Dizela D5 ima Marinčić Benz  i Holdina na kojima je cijena 2,21 KM po litri.

Kod Super 95 ponovno najnižu cijenu ima Marinčić Benz gdje se litar prodaje po cijeni od 2,26 KM, dok je Super 98 najjeftiniji na Circle International i Selak d.o.o s cijenom od 2,46 KM po litri.

Cijene u Čitluku zaključujemo s autoplinom kojem je najniža cijena 1,21 KM na benzinskoj crpki Circle.

Čapljina

Dizel D5 u Čapljini ima najnižu cijenu od 2,21 po litri na benzinskoj crpki Sušak, TI Oil te na Rebac Benz koji bi do kraja tjedna trebao cijenu dignuti a 2,26 KM. Super 95 je najjeftiniji na: TI Oil-u, Holdina, Sušak Benz, Rebac Benz i Gazpromu s cijenom 2,31 KM po litri dok je Super 98 najjeftiniji na Gazpromu s cijenom od 2,41 KM po litri.

U Čapljini je autoplin i dalje najjeftiniji na Sušak Benzu gdje sada iznosi 1,26 KM.

(www.jabuka.tv)