Gdje se najjeftinije testirati na koronu zbog putovanja? U Ljubuškom.

0
54
gdje-se-najjeftinije-testirati-na-koronu-zbog-putovanja?-u-ljubuskom.

Donosimo mali presjek cijena usluga testiranja na korona virus, gdje se možete testirati i koliko trebate platiti kako biste mogli putovati.

Dom zdravlja Ljubuški – 30 KM

Brzi antigenski testovi na koronavirus, od petka, 30. travnja 2021. godine moći će se uraditi i u Domu zdravlja Ljubuški.

“Pošto smo imali brojne upite korisnika naših usluga, Dom zdravlja Ljubuški, od petka, 30. travnja 2021. god., kreće s pružanjem nove usluge brzog antigenskog testiranja na SARS CoV-2. Brzi antigenski testovi će se raditi na osobni zahtjev ili u svrhu putovanja u inozemstvo, odnosno u zemlje Europske unije. Test s kojim će se raditi ova testiranja se nalazi na Zajedničkoj listi brzih antigenskih testova koje međusobno priznaju države članice Europske unije”, navode iz Doma zdravlja Ljubuški.

Uzimanje uzoraka za brzo antigensko testiranje bit će u šatoru iza Doma zdravlja Ljubuški, od ponedjeljka do petka, u vremenu od 9:00 do 10:30 sati. Na testiranje se nije potrebno naručivati. Sve osobe moraju ponijeti na testiranje važeći identifikacijski dokument sa slikom (osobna iskaznica, putovnica, i dr.).

Nalaz brzog antigenskog testa, odnosno potvrda zdravstvene ustanove s rezultatima testiranja se može preuzeti istoga dana iza 12 sati na šalteru trijaže ispred Doma zdravlja Ljubuški. Test za prelazak granice vrijedi 48 sati od vremena uzimanja uzorka. U Republici Hrvatskoj se s negativnim rezultatom ovoga testa može boraviti do 10 dana od dana testiranja, a detaljnije informacije možete provjeriti na web stranici MUP-a RH.

Ukupna cijena brzog antigenskog testa u Domu zdravlja Ljubuški je 30 KM. Plaćanje se može izvršiti prije samog testiranja u Domu zdravlja Ljubuški (u šatoru gdje se radi testiranje) ili prethodnom uplatom na transakcijski račun DZ Ljubuški broj: 3381602200154477 kod Unicredit bank d.d. Mostar. Na uplatnici je potrebno naglasiti: Uplata za brzi Ag test na COVID-19 u DZ te navesti ime, prezime i datum rođenja osobe kojoj će se raditi test.

Uplatnicu je potrebno ponijeti sa sobom u papirnatom obliku.

“PCR testiranja se nastavljaju i dalje raditi u standardnim terminima i po ustaljenim procedurama, odnosno uz uputnicu od obiteljskog liječnika u slučaju sumnje ili razvoja tipičnih simptoma COVID-19. PCR testiranja kod gore navedenih razloga su besplatna za osobe s uredno reguliranim zdravstvenim osiguranjem kod ZZO ŽZH”, priopćeno je.

Dom zdravlja Mostar – 32/40 KM

– PCR testiranja u Domu zdravlja Mostar se rade kao i do sada, isključivo na liječničku uputnicu i ona su besplatna. Dakle, ukoliko imate simptome Covida, bili ste u kontaktu sa zaraženom osobom ili sl. – javljate se svome obiteljskom liječniku koji Vas potom upućuje na testiranje. PCR testiranja se rade na parkingu iza Franjevačke crkve u vremenskom terminu od 8 30 do 9 30h, izvijestili su iz Dom zdravlja Mostar.

– Komercijalno testiranje se radi isključivo u svrhu putovanja, odnosno prelaska granice i na osobni zahtjev. Tada se rade brzi antigenski testovi (bez obzira je li osoba ranije bila pozitivna na korona virus ili ne), oni prikazuju jeste li trenutno pozitivni ili negativni kako (ne)biste mogli putovati.

– Cijena komercijalnog testa za BH državljane iznosi 32 KM, dok za druge državljane iznosi 40 KM, a test se nalazi za listi testova odobrenih od strane EU

– Uzimanje uzoraka je svakim radnim danom od 8 do 10h ispred laboratorija Doma zdravlja Mostar, dok nalaz možete podići istog dana iza 12 h.

– Testovi se mogu izdavati na engeskom i njemačkom jeziku

– Za ove testove se ne treba naručivati, potrebno je predočiti dokaz o uplati prije samog uzimanja uzorka

– Po izdavanju nalaza brzog antigenskog testa – isti vrijedi 48 sati u svrhu prelaska granice.

– Komercijalno serološko testiranje se radi iz krvi i njime se utvrđuje prisustvo antitijela na korona virus. Sa serološkim nalazom se NE MOŽE PUTOVATI, bez obzira na prisustvo antitijela te se on radi na osobni zahtjev ukoliko želite znati imate li antitijela. Cijena ovog testiranja iznosi 36 KM.

SKB Mostar – 32 KM

Komercijalna cijena testiranja za državljane BiH na Covid-19 PCR metodom iznosi 68,00 KM, cijena serološkog testiranja iznosi 36,00 KM i cijena antigenskog testiranja iznosi 32,00 KM.

Za strane državljane s kojima BiH ima potpisan međunarodni ugovor o zdravstvenom osiguranju (Hrvatska, Slovenija, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Njemačka, Austrija, Italija, Mađarska, Belgija, Nizozemska i Luksemburg) komercijalna cijena PCR testa je 85,00 KM, a antigenskog testa 40,00 KM, stoji u informaciji iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Za državljane svih ostalih zemalja svijeta, komercijalna cijena PCR testa je 127,50 KM, a antigenskog testa 60,00 KM.

Zavod za javno zdravstvo ŽZH-a – Grude

Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke će od 22. travnja 2021. godine pruža usluge komercijalnog testiranja na SARS-CoV-2 virus.

U ponudi ćemo imati brze antigenske testove na prisustvo koronavirusa, kao i serološke testove na prisustvo specifičnih protutijela na SARS-CoV-2.

Uzorci će se uzimati od ponedjeljka do subote od 9:00 do 13:00 sati u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke, na adresi Stjepana Radića 1 – Grude (ispod Doma zdravlja Grude), dok će izdavanje nalaza biti isti dan iza 14:00 sati.

Uz sam rezultat testa osobe će dobiti nalaz i mišljenje s potpisom liječnika, uz interpretaciju rezultata testiranja.

Cijena antigenskog testiranja na SARS-CoV-2 virus za osiguranike iz Županije Zapadnohercegovačke iznosi 42,00 KM, dok je cijena serološkog testiranja 45,00 KM. Za osobe koje nemaju osiguranje u Županiji Zapadnohercegovačkoj cijena oba testa iznosi 50,00 KM.

Cijena obiteljskog paketa za tri ili više članova iz iste obitelji iznosi 35,00 KM za brzo antigensko testiranje i 39,00 KM za serološko testiranje.

Testiranje se provodi na imunokemijskom uređaju ICHROMA II FIA metodom (fluorescentna imunokromatografija). Za ove usluge nije se potrebno prethodno naručiti, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

 

/Republikainfo.com/