Grad Ljubuški svim brucošima daje 500 KM

0
490
grad-ljubuski-svim-brucosima-daje-500-km

Svi brucoši koji u listopadu počinju s visokoškolskim obrazovanjem, a imaju adresu na području Ljubuškog, od Grada će dobiti 500 KM maraka jednokratne potpore.

Za potpore studentima prvih godina iz gradskog proračuna bit će izdvojeno više od 100.000 konvertibilnih maraka, a Grad Ljubuški trenutačno je jedini koji provodi ovaj projekt. Kako su naveli iz Gradske uprave, pravo na potporu ostvaruju svi redoviti studenti javnih sveučilišta.

Već godinama Grad Ljubuški kroz stipendije potiče visokoškolsko obrazovanje, međutim, pravo na ovu vrstu potpore imaju samo studenti viših godina.

“Iz tog razloga od ove smo godine odlučili uvesti potporu i za studente prvih godina”, pojašnjava vršitelj dužnosti gradonačelnika Grada Ljubuškog Vedran Markotić.

Također,  učenicima osnovnih i srednjih škola s područja Grada Ljubuškog u ovoj školskoj godini prijevoz će biti u potpunosti besplatan.

Prema riječima v. d. gradonačelnika Grada Ljubuškog Vedrana Markotića u ove svrhe bit će izdvojeno oko 800.000 KM.

“Dosada se na subvencioniranje prijevoza učenika izdvajalo 450.000 konvertibilnih maraka- Grad je, u suradnji sa Zapadnohercegovačkom županijom, snosio 40 posto mjesečne karte za srednjoškolce i 50 posto za osnovce. Zbog specifičnosti situacije i činjenice da je velik broj obitelji ove godine financijski zakinut pojavom koronavirusa, tražimo načina da im olakšamo i na sebe preuzmemo one troškove koje možemo, naravno, sukladno proračunskim mogućnostima. Jedna od mjera kojima ćemo roditeljima zasigurno olakšati ovu školsku godinu je besplatan prijevoz učenika za što će iz gradskog proračuna biti izdvojeno 600.000 KM, a iz proračuna Zapadnohercegovačke županije 200.000 KM”, kazao je Markotić.

/Republikainfo.com/