Marija Tolj najbolja i u kugli i u disku

0
176
marija-tolj-najbolja-i-u-kugli-i-u-disku
marijatolj2

Mlada atletičarka ljubuških korijena Marija Tolj pobijedila je obje discipline u kojima je sudjelovala proteklog vikenda na seniorskom ekipnom Prvenstvu i Kupu Hrvatske održanima u Zagrebu.

Zbog situaciju s COVID-19 ove je godine održano tako zajedno natjecanje i Kupa i Prvenstvo Hrvatske.

U subotu po ne baš dobrim uvjetima za natjecanje, većim dijelom uz kišu i vjetar, nastupila je u disku u premoćno osvojila 1.mjesto bacivši 53.75 , ispred Lucije Leko (Agram – 37.689 , te klupske kolegice Katarine Gašparović.

U nedjelju navečer pak bacala je kuglu i pobijedila bacivši sva četiri hica preko 14 metara. Njezina kugla najduže je pala je na 14.43 m. Druga je bila Katarina Gašparović (11.75 ) ,dok je 3.mjesto zauzela Laura Štefanec iz riječkog ‘Kvarnera'(11.67) .

Marija je tako za svoj klub donijela maksimalni broj bodova i Kupu i Prvenstvu. Treba pritom istaći da je nastupila sa bandažom zbog ozljede ligamenata desne šake koju je nedavno zadobila i zbog koje još uvijek ide na terapije.

Ekipni pobjednici i u Kupu i u Prvenstvu su atletičarke i atletičari zagrebačkog ‘Agrama’, Dinamo Zrinjevac je drugi, a Zagreb treći.

Organizator natjecanja održanima na Stadionu ‘Mladosti’ bio je Marijin matični klub ‘Dinamo-Zrinjevac’.

marija-tolj

marijatolj2

marijatolj