Pogledajte gdje je najjeftinije gorivo nakon novih poskupljenja

0
65
pogledajte-gdje-je-najjeftinije-gorivo-nakon-novih-poskupljenja
Na benzinskim crpkama u BiH posljednjih nekoliko tjedana došlo je do poskupljenja goriva.

To se očekivalo znajući da se pad cijena dogodio zbog manjka prometa koji se odvijao u svijetu za vrijeme najstrožih mjera koronavirusa. Tako se sada diže cijena goriva s popuštanjem mjera i s povratkom brojnih velikih firmi u pogone.

Federalno ministarstvo trgovine je 2019. godine predstavilo mobilnu aplikaciju u kojoj možete pratiti najnovije informacije o cijenama goriva na svim benzinskim crpkama u FBiH.

Aplikacija se zove “FMT FBiH oil info”. Portal Jabuka.tv pomoću navedene aplikacije iznosi podatke o najjeftinijim i najskupljim cijenama goriva u sedam hercegovačkih gradova: Široki Brijeg, Mostar, Grude, Posušje, Ljubuški, Čitluk i Čapljina.

U obzir su se uzimale cijene goriva koje su bile prikazane na aplikaciji “FMT FBiH oil info” do 19:00 sati 22. veljače 2021. godine.

Široki Brijeg

Najjeftiniji Dizel D5 u Širokom Brijegu, prema aplikaciji FTM FBIH, je na benzinskim crpkama TI Oil i Gudelj d.o.o s cijenom od 1,96 KM po litri.

Na istim benzinskim crpkama je i Super 95 najjeftiniji s cijenom od 1,96 KM po litri. Kod najniže cijene za Super 98 izdvajaju se Gazprom i Petrol BH Oil gdje litra iznosi 2,16 KM.

Cijene za autoplin su jednake na svim benzinskim crpkama u Širokom koje ga imaju u ponudi, tako autoplin ima cijenu od 1,16 KM na benzinskim crpkama: Bagarić, Petrol Oil i Holdina (INA).

Mostar

Pet benzinskih crpki nude najniže cijene za Dizel D5 po cijeni od 1,91 KM po litri, a to su: BSP Oil, Mustapić Frigo i TI Oil, Selex d.o.o i Izgradnja Tojaga.

Kod najnižih cijena za Super 95 izdvaja se Mustapić Frigo s cijenom od 1,91 KM po litri. Super 98 ima najmanju cijenu na Energy Commerce i Selex benzinskim postajama gdje iznosi 2,06 KM po litri.

Autoplin je najjeftiniji na tri benzinske crpke gdje je cijena autoplina 1,06 KM, riječ je o benzinskim crpkama: BSP Oil i Selex.

Grude

U Grudama najnižu cijenu Dizela D5 drže: Dakma Oil, TI Oil, Mina d.o.o i HIFA Petrol, s cijenom od 2,01 KM po litri.

Mina d.o.o ima najmanju cijenu za Super 95 koji iznosi 2,01 KM po litri. Super 98 ima cijenu od 2,16 KM po litri, a to je cijena kojom raspolažu sve benzinske crpke koje navedeno gorivo imaju u ponudi: Grafotisak, HIFA Petrol, Gazprom i Perišić d.o.o.

Kod autoplina izdvaja se HIFA Petrol s cijenom od 1,11 KM.

Posušje

Verdić Commerce imaju najnižu cijenu Dizela D5 koja iznosi 1,86 KM po litri.

Super 95 je najjeftinije na TI OIL-u i Verdić Commerce s cijenom od 1,91 KM po litri dok je za Super 98 najniža cijena 2,11 KM po litri koju možete pronaći na benzinskoj crpki HIFA Petrol.

Što se tiče autoplina, najjeftinije je na benzinskim crpkama BGL Commerce i HIFA Petrol gdje iznosi 1,11 KM.

Ljubuški

U Ljubuškom vlada veliki sklad pa tako sve benzinske nude Dizel D5 po istoj cijeni od 2,01 KM po litri. U pitanju su benzinske crpke: AT Kerametal, K-Benz, MB Ivanić, Perić, Antunović AGS, Holdina, PRO-GAS, Gazprom i TI Oil.

Najnižu cijenu za Super 95 (2,01 KM) nudi ponovno veći broj benzinskih crpki u Ljubuškom, a u pitanju su: AT Kerametal, K-Benz, MB Ivanić, Perić, Antunović AGS, PRO-GAS, Gazprom i TI Oil. Što se tiče cijene za Super 98, ponovno veći broj benzinskih crpki dijeli najnižu cijenu (2,06 KM): AT Kerametal, K-Benz, MB Ivanić, Perić i Antunović AGS.

Autoplin u Ljubuškom s najnižom cijenom (1,11 KM) se nalazi na benzinskim crpkama: AT Kerametal, K-Benz, MB Ivanić, Perić, Antunović AGS i Holdina.

Čitluk

U Čitluku najnižu cijenu Dizela D5 ima Marinčić Benz na kojem je cijena 1,96 KM po litri.

Kod Super 95 ponovno najnižu cijenu ima Marinčić Benz gdje se litar prodaje po istoj cijeni kao i Dizel D5 – 1,96 KM, dok je Super 98 najjeftiniji na Circle International s cijenom od 2,11 KM po litri.

Cijene u Čitluku zaključujemo s autoplinom kojem je najniža cijena 1,11 KM na benzinskoj crpki Marinčić Benz.

Čapljina

Dizel D5 u Čapljini ima najnižu cijenu od 1,96 po litri na benzinskoj crpki TI Oil.

Super 95 je također najjeftiniji na TI Oil-u s cijenom 1,96 KM po litri dok je Super 98 najjeftiniji na Sušak Benzu i Rebac Benzu s cijenom od 2,11 KM po litri.

U Čapljini je autoplin i dalje najjeftiniji na Sušak Benzu gdje sada iznosi 1,06 KM.

(www.jabuka.tv)