Posušje: Požar u Tribistovu zaprijetio kućama

0
76
posusje:-pozar-u-tribistovu-zaprijetio-kucama
Tijekom četvrtka na prostoru ŽZH, zabilježena su tri požara, od čega je jedan na prostoru Ljubuškog, a dva su na istoj lokaciji u Posušju.

Prvo su u četvrtak u vremenu od 13:40 do 15:30 sati, ljubuški vatrogasci (šest vatrogasca s četiri vozila) gasili su požar u mjestu Studenci na lokalitetu Treseljevina. Gorjela je trava i nisko raslinje. Opožarena je površina oko 6.000 m2.

Isti dan u vremenu od 12:45 do 16:40 sati, posuški vatrogasci (tri vatrogasca s jednim vozilom uz pomoć šumara) gasili su požar u mjestu Tribistovo na lokalitetu Čuture (riječ je o požaru koji je ostao aktivan od srijede).

Gorjela je borova šuma i trava. Opožarena je površina oko 10.000 m2. Zbog nepristupačnog terena jedan dio požara nije pogašen i ostao je aktivan.

Kasnije u vremenu od 19:40 do 21:35 sati, posuški vatrogasci (dva vatrogasca s jednim vozilom uz pomoć šumara) ponovno su gasili požar u mjestu Tribistovo na lokalitetu Čuture koji je zaprijetio kućama. Gorjela je borova šuma i trava. Požar koji se širio prema kućama je pogašen, a onaj na nepristupačnom terenu je ostao i dalje aktivan, navodi se u dnevnom izvješću Civilne zaštite ŽZH.

(www.jabuka.tv)