SPORT U SJENI HULIGANSKIH SUKOBA U Ljubuškom i Mostaru neredi navijačkih skupina

0
116
sport-u-sjeni-huliganskih-sukoba-u-ljubuskom-i-mostaru-neredi-navijackih-skupina

Prijateljsku utakmicu Ljubuški – Sarajevo odigranu na stadionu Babovac u Ljubuškom pratile su nemile scene izvan stadiona. Kako je potvrđeno za Klix.ba najmanje šest navijača je privedeno, a ima i ozlijeđenih.

Neredi su se odvijali na područjima dvije županije, Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske, a djelovali su pripadnici oba MUP-a.

Oko stotinjak navijača Sarajevo je doputovalo u Ljubuški kako bi bodrili svoj tim, a na poluvremenu su, kako piše Klix.ba, uvidjeli kako im netko uništava vozila s kojim su doputovali.

Nakon toga, kako javlja Klix.ba, došlo je do obračuna, pretpostavlja se s navijačima Zrinjskog iz Mostara, a u jednom trenutku začuli su se pucnji iz vatrenog oružja, što se čuje na snimku utakmice od 53. minute.

Kako izvješćuju pojedini mediji netko od “domaćih” je pucao u zrak da bi se situacija smirila. Nemile scene kasnije su se nastavile i u Mostaru.

Kako je za portal Klix.ba izjavio je glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić na području ove županije privedene su četiri osobe, a mostarska policija, kako kaže, radi sve da se izbjegnu daljnji neredi.

Dvije skupine huligana pokušali su se fizički sukobiti u subotu popodne u Mostaru. Intervencijom pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (MUP HNŽ) na širem području Balinovca sukob je spriječen.

Oštećeno je nekoliko vozila, a najmanje jedna osoba zadobila je ozljede neutvrđenog stupnja, javlja Bljesak.info. Kako neslužben doznaje ovaj portal od svjedoka događaja, maskirana osoba je udarena autom.

Mostarska policija se još uvijek nije službeno oglasila. Na mjestu događa su jake policijske snage, te hitna pomoć. Čitatelj nam je, nedugo nakon sukoba u gradu, poslao i snimku policijske akcije u Potocima, sjeverno od Mostara.

 

/Republika/