ŽZH: Izdavat će se potvrde o cijepljenju, poznato koliko se ljudi prijavilo

0
19
zzh:-izdavat-ce-se-potvrde-o-cijepljenju,-poznato-koliko-se-ljudi-prijavilo
Iako je prvotno najavljeno da će u Županiju Zapadnohercegovačku stići rusko cjepivo Sputnik V, sve su veće šanse da će građani ove županije prvo cijepiti cjepivom koje je razvila AstraZeneca u suradnji sa Sveučilištom Oxford.

Što je nama drago jer se radi o cjepivu proizvedenom ustaljenom metodom, nije novim pristupom mRNA, izjavila je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo ŽZH Andrea Jurić gostujući na N1 televiziji.

Jurić kaže da će nakon desetak dana predbilježbi dostaviti potreban broj cjepiva veledrogerijama te da se cijepljenje planira redoslijedom prijava.

Cijena cjepiva je definirana zakonom, rabat od veledrogerija ne smije preći 8 posto, a cjepiva će se naručiti prema broju predbilježbi. Do sada je stiglo preko 300 predbilježbi, pojasnila je.

Ravnateljica ZJZ ŽZH tvrdi da će cijepljenje početi isti dan kada bude dostupno cjepivo te da će se izdavati potvrda o cijepljenju.

Imat ćemo karton imunizacije – jedan vid medicinske isprave na kojoj će jasno pisati koja cjepiva, koja doza i serija. Dobili smo obećanje od UNICEF-a da će nam donirati jedan broj tih medicinskih dokumenata koji će biti prepoznatljivi u svijetu, zaključila je dr. Jurić u razgovoru za N1.

(www.jabuka.tv)