ŽZH uvodi policijski sat

0
20
zzh-uvodi-policijski-sat
Na području Županije Zapadnohercegovačke od četvrtka, 18. ožujka, će na snazi biti policijski sat od 20:30 do 5:00 sati, odlučio je Stožer civilne zaštite ŽZH na 42. sjednici održanoj u srijedu u Širokom Brijegu.

Sjednica je održana dan ranije nego je prethodno najavljeno na inicijativu Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi i Zavoda za javno zdravstvo, a zbog eksponencijalnog porasta i rekordnog broja novooboljelih u jednom danu od izbijanja pandemije koronavirusa.

Stožer je obaviješten o 125 novooboljelih osoba u posljednja 24 sata i ukupno 435 aktivno oboljelih osoba od koronavirusa što predstavlja eksponencijalni rast koji ugrožava zdravlje stanovnika i zdravstvene kapacitete.

Stožer je usvojio Zapovijed o ograničenju kretanja u vremenu od 20:30 do 5 sati, čija primjena počinje u četvrtak, 18. ožujka, i na snazi ostaje do 31. ožujka.

U ŽZH najavljeni prosvjedi protiv restriktivnih mjera

Zabranjena su okupljanja više od 25 osoba u zatvorenim prostorima i više od 40 osoba na otvorenom prostoru, kao i publika na sportskim natjecanjima. Podsjećamo, nošenje maski u zatvorenim prostorima je obavezno.

Cilj donošenja mjera je zaustaviti nagli porast oboljelih osoba i sačuvati zdravlje stanovika i zdravstvene kapacitete, a efekti ovih mjera i eventualno produženje će biti razmatrani u narednom razdoblju, navodi se u priopćenju.

Rekordan broj novozaraženih od početka pandemije u ŽZH

(www.jabuka.tv)